Expozitie de Fotografie: Un bucovinean in Brazilia

In data de 7 martie 2010 voi vernisa o expozitie de fotografie intitulata: “UN BUCOVINEAN IN BRAZILIA, STATUL PARANA” la Societatea pentru Cultura si Literatura Romana “Mihai Eminescu” din Cernauti Ucraina.

Expozitia este patronata de catre Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina Gura Humorului, Directia pentru Cultura si Culte Suceava, Consulatul General al Romaniei la Cernauti si Liceul Particular Nr.1 Suceava.

Iar in data de 28 martie 2010, voi vernisa o expozitie de pictura in acelasi spatiu.

Cu deosebita stima, Radu.

Recenzie:
Actiunea culturala din data de 28 martie, 2010 de la Cernauti, Ucraina a avut un succes. Au participat o serie de personalitati ale orasului Cernauti, numarandu-se printre cei invitati si doamna consul general al Romaniei la Cernauti. Am avut ocazia sa ascult pe un deportat din Bucovina in Cazahstan cu toata suferinta indurata, de acei romani care au incercat sa treaca din teritoriul ocupat de armata sovietica pe la Fantana Alba in Romania si o parte dintre ei au fost impuscati.

Am primit o invitatie personala de a expune in satul meu natal, invitatie facuta de catre primarul comunei Ostrita, domnul Turcanu Vasile. Expozitia va fi organizata in sediul scolii peste o luna de zile. Aceasta expozitie o voi dona.

Cu multumiri Radu Bercea

Leave a Reply