Un nou volum de grafică: Gulagul Românesc

La solicitarea A.F.D.P.R.-ului reprezentat prin domnul preşedinte Octav Bjoza, voi edita un nou volum de grafică referitor la Gulagul Românesc care se va lansa la Congresul Mondial la Brasov în luna mai 2010.

În prezent lucrez la acest volum de grafică. Volumul va cuprinde imagini grafice din închisorile de tristă amintire şi lagărele de exterminare din perioada comunistă de pe teritoriul Romaniei.

Voi reveni cu noi detalii la timpul potrivit.

Cu deosebită stima, Radu Bercea.

One Response to “Un nou volum de grafică: Gulagul Românesc”

  • Nicolae Stockel:

    Am vazut in internet “Memoria retinei gulagului romanesc” care m-a impresionat in mod deosebit si pentru care tin sa va felicit. Am trecut si eu prin multe inchisori si lagare comuniste, in iunie-august 1959 la securitatea din Calea Rahovei pentru ancheta, august 1959-mai 1969 in Jilava-minor fiind, apoi la Luciu Giurgeni, und am fost si pe bacul Gironde, si in colonie, cu intreruperi de cateva luni , fiind la Periprava si la Ostrov, de unde am fost eliberat in august 1964.
    Consider volumul preconizat de grafica “Gulagul romanesc” ca foarte interesant. Daca doriti va pot trimite material (ca anexa la Email) referitor la locuri prin care am trecut. Cu deosebita sima,
    N. Stockel
    P.S. In schita referitoare la lagarul Giurgeni: Pe platoul de apel, in stanga intrarii in lagar, chiar pe locul textului- a fost construita inca o baraca (1961?) in care am fost mult timp.

Leave a Reply